23.7.15

ΟΛΟΥΝΤΕΝΙΖ

Την ομορφιά αυτής της τυρκουάζ παραλίας της Τουρκίας , κοντά στη Φετίγιε,  δεν μπόρεσα να την αποτυπώσω στις λιγοστές φωτογραφίες που τράβηξα και  παραθέτω, γιαυτό θα αντιγράψω κάποιες που έχουν τραβηχτεί από ψηλά και υπάρχουν στο διαδίκτυο.




Kαι τώρα ... οι δικές μου φωτογραφίες


 Στην παραλία αυτή ο ουρανός είναι γεμάτος αλεξίπτωτα πλαγιάς ή παραπέντε όπως λέγονται, με δύο άτομα το καθένα που απογειώνονται από τα γύρω βουνά όπου υπάρχουν πλακόστρωτες πίστες απογείωσης! Ανήκουν σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εισπράτουν αμοιβή για μια πτήση μαζί με εκπαιδευμένο άτομο. Από ότι διαπίστωσα οι περισσότεροι πελάτες είναι κορίτσια από Άπω Ανατολή που τραβούν και βίντεο με την πτήση και τη θέα της.



 Στον πλακόστρωτο διάδρομο μεταξύ παραλίας και δρόμου ή πεζόδρομου έρχονται και προσγειώνονται τα αλεξίπτωτα πλαγιάς μπροστά στους αποσβολωμένους τουρίστες. Η ακρίβεια με την οποία επιτυγχάνουν να προσγειώνονται ακριβώς εκεί που θέλουν, προϋποθέτει τεχνική που έχει αναπτυχθεί κατόπιν σκληρής προετοιμασίας. Θεαματικό κι αξιοθαύμαστο!





Εδώ είναι μια άλλη παραλία της  Φετίγιε που ονομάζεται παραλία των χελώνων, επειδή εκεί γεννούν τα αυγά τους. Βλέπετε το κλουβί που έχει τοποθετηθεί πάνω από τα αυγά για να προσέχουν οι λουόμενοι. Ομπρέλες και ξαπλώστρες υπάρχουν σε  μικρό μόνο τμήμα αυτής της παραλίας που στα τουρκικά λέγεται Iztuzu


Σ΄όλες τις παραλίες μεταβαίνει κανείς με τοπική τακτική συγκοινωνία, τα γνωστά για όσους έχουν πάει Τουρκία μικρά πουλμανάκια, που κατάλληλα διαμορφωμένα χωρούν άνετα 10-15 καθήμενους. Με αυτά υπάρχει και συχνή και φθηνή συγκοινωνία, που καθιστά άχρηστη τη χρήση ταξί, παρόλο που δεν είναι ακριβό όταν πρόκειται για 4 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: