22.12.10

Είχα τη χαρά να συμμετέχω σε δύο από τις τρεις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μας την εβδομάδα που μας πέρασε. Κοινό σημείο όλων και εμπνευστής  τους ήταν και πάλι ο νέος αλλά ταλαντούχος μουσικός Γιώργος Κουμαραδιός, που δούλεψε  σκληρά και παράλληλα για πολλούς μήνες με δύο πολυμελή σχήματα, ένα στο Βαθύ (Bocca chiusa) και ένα στο Καρλόβασι (Ηδύλη).
Η πρώτη εκδήλωση έγινε στο Βαθύ στη λέσχη ερασιτεχνών την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, όπου το "Bocca Chiusa" στο πρώτο μέρος και το "El mama vatamani" (τμήμα της Μουσικής Παρέας Σάμου) στο δεύτερο, απέδωσαν  τραγούδια των Pink Floyd, Michael Jackson, Rolling Stones, Abba, John Lennon κά... τραγουδώντας, χορεύοντας και παίζοντας ακόμη και αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Όσοι βρεθήκαμε στην κατάμεστη αίθουσα της λέσχης πραγματικά το καταευχαριστηθήκαμε!
Οι δύο επόμενες, όπου και συμμετείχα, στις 18 Δεκέμβρη στη αίθουσα του Δήμου Βαθέος και στις 19 στην αίθουσα του Δήμου Καρλοβασίων, ήταν ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι στον κόσμο. Δεν ξέρω πραγματικά αν καταφέραμε να μεταδώσουμε κάτι από αυτή τη μαγεία που αισθανθήκαμε όταν τραγουδούσαμε το Panis angenicus μαζί με τη σοπράνο Δήμητρα Τσακανιά ή το White Christmas. Ίσως να το καταφέραμε στο Βαθύ, αυτό τουλάχιστον φαίνεται στα γραφόμενα του "συναδέλφου" "o-tempora, o-mores" όπου και παραπέμπω http://gskap.blogspot.com/2010/12/blog-post_18.html. Στο Καρλόβασι δυστυχώς από μια αστοχία της οργάνωσης της εκδήλωσης -είχε προηγηθεί το μουσικοκινητικό δρώμενο με παιδάκια της Χαράς Ασημίνα- δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί το ανάλογο κλίμα, λόγω της φασαρίας που έκαναν τα παιδάκια που δεν αποχώρησαν μετά το δρώμενο. Tέλος πάντων αυτό που κρατάω δεν θέλω νάναι η στεναχώρια από αυτήν την "αστοχία", αλλά η χαρά της ολοκλήρωσης μιας επίμονης και επίπονης προσπάθειας που μοιράστηκα με το μαέστρο και τους συγχορωδούς , η οποία μας έφερε όλους πιο κοντά και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια....

2 σχόλια:

Benikos place είπε...

Χρόνια πολλά, υγεία και χαρες την νέα χρονιά!!!

Ηδύλη είπε...

Επίσης! Και όχι κατάθλιψη λόγω κρίσης! Καλή χρονιά και καλές αναρτήσεις!!!