8.8.10

BIG BLUE







Πραγματοποιείται αυτό το διάστημα και μέχρι τις 31 Αυγούστου η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης που διοργανώνεται από την πολυπολιτισμική ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών ΒIG BLUE. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν εικαστικές προτάσεις που αφορούν ζωγραφική, εγκατάσταση, φωτογραφία και διαδραστική performance.
Στα εγκαίνια της έκθεσης την 1η Αυγούστου η Αναστασία Ανδρεάδη και ο Sofiane Ait Chalalet παρουσίασαν "ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ" - απόσπασμα από το έργο "ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ", σκηνική άσκηση-ανοιχτή δοκιμή πάνω στο λόγο του Γιώργου Χειμωνά. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί -ελπίζουμε- προς το τέλος Αυγούστου για όσους την έχασαν.
Η έκθεση πραγματοποιείται στα Ταμπάκικα Όρμου Καρλοβάσου στο παλιό βυρσοδεψείο Μανιτσούδη, που τώρα έχει απαλλοτριωθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Όμως το κτίριο αυτό δεν έχει επισκευασθεί - αναπαλαιωθεί και χρειάστηκε πολύ δουλειά για το στήσιμο της έκθεσης, το καθάρισμα του χώρου, το φωτισμό κλπ. Παρά τα προβλήματα η έκθεση είναι αξιόλογη και αποτελεί ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός για το μικρό μας τόπο.

1 σχόλιο:

kostasst είπε...

Ωραία δουλειά! Νοσταλγώ τη Σάμο και ιδιαιτέρως το Καρλόβασι. Να δούμε πότε θα τα καταφέρω!