6.6.10

Η γιορτή της ανακύκλωσης και όχι μόνο...

Η μέρα ήταν γεμάτη εκδηλώσεις στο Καρλόβασι. Ο ήλιος εναλλασσόταν με βροχή, γεγονός που δεν εμπόδισε όμως όσους ήθελαν να συμμετάσχουν.

Η δράση για την προώθηση της περισυλλογής των μαγειρικών ελαίων έλαβε χώρα στο κάτω μέρος της πλατείας της πόλης μας. Μοιράστηκαν εκατοντάδες ειδικά για το σκοπό αυτό πλαστικά σκεύη, που τα παιδιά ζωγράφισαν καθώς και ενημερωτικό υλικό για τους χώρους που βρίσκονται οι πιστοποιημένοι κάδοι συλλογής και όπου τα νοικοκυριά μπορούν να αδειάζουν το λάδι που συλλέγουν.





Παράλληλα, με το περιβαλλοντικό παιχνίδι που οργάνωσε η Σουζάνα, έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών στο θέμα της ρύπανσης της θάλασσας.




Εκτέθηκαν και δύο κομποστοποιητές: Ένας που κυκλοφορεί στο εμπόριο και ένας αυτοσχέδιος.







Οι προβολές έγιναν στην απέναντι αίθουσα του Α΄δημοτικού σχολείου, αφού στην αίθουσα του Δήμου έγινε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο των μελισσοκόμων.



Το απόγευμα στην πλατεία έγινε και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Γάζα - και αυτό με βροχή.

Η βραδυά ολοκληρώθηκε με την συναυλία που έδωσαν από κοινού η χορωδία "Ηδύλη" μαζί με την Μουσική Παρέα, συναυλία αφιερωμένη στη μέρα του περιβάλλοντος στην κατάμεστη αίθουσα του δήμου. Οι χορωδίες καταχειροκροτήθηκαν και όσοι την παρακολούθησαν πιστεύουμε το ευχαριστήθηκαν.






Εκτός από το πρόγραμμα του κάθε μουσικού συνόλου, επιχειρήθηκε, θεωρούμε με επιτυχία, και ταυτόχρονη απόδοση-και από τα δύο σύνολα- τεσσάρων τραγουδιών, το ένα μάλλιστα χωρίς καμμία πρόβα.



Τέλος γιορτάσαμε την επιτυχία της εκδήλωσής μας πίνοντας και τραγουδώντας όλοι μαζί στο "Διόνυσο" στο Μεσαίο.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για τις εκδηλώσεις

marivon είπε...

Μια..πολυεπιπεδη και διασυλλογική μέρα..με έναν στόχο..να γιορτάσουμε όλοι την φύση περνώντας το μηνυμά μας για καλύτερο βιωτικό επίπεδο στο νησί μας ...
Είμασταν όλοι εκεί και νομίζω πως τα καταφέραμε..!