15.4.09

Κάτι από άλλες εποχές στη σύγχρονη Πάρο










Περιδιαβαίνοντας τα μικρά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού της Παροικιάς της Πάρου συνάντησα εικόνες που μου έφεραν θύμησες από άλλες εποχές: Το παλιό οινοπαντοπωλείο του μπάρμπα Κώστα, ή κατά κόσμον Κωνσταντίνου Μούρλα, υπάρχει εκεί στο ίδιο μέρος 101 χρόνια! Δίπλα στα τουριστικά καταστήματα με τ' ακριβά ρούχα και κοσμήματα. Το φωτογράφησα, κουβέντιασα με τον ίδιο, άκουσα τα προβλήματά του και τον χάρηκα. Ένα παλληκαράκι 84 ετών με μεράκι και όρεξη για ζωή.
Στο βάθος του μαγαζιού βρίσκονται τα βαρέλια που πουλάει ακόμα χύμα κρασί. Δυο τρία τραπεζάκια και λίγες καρέκλες για τους καλούς φίλους του και συνήθεις πότες του κρασιού του. Στους τοίχους παλιές φωτογραφίες και επιγραφές με "αποφθέγματα" του ίδιου. Ένα μαγαζί με ιστορία, μιας και, όπως ο ίδιος μου είπε, τα δύσκολα χρόνια μετά τον εμφύλιο, όποιος έμπαινε εκεί αυτόματα έμπαινε και στο στόχαστρο της εξουσίας και των ρουφιάνων της.
Αναρωτιέμαι άραγε όταν φύγει ο μπάρμπα Κώστας θα βρεθεί κανένας μερακλής να διατηρήσει αυτό το μπακαλικάκι ή θα γίνει κι αυτό ένα μίνι μάρκετ;





2 σχόλια:

nbalike είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DINOS TZORTZOGLOU είπε...

ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ!!!