25.2.09

Κοσμαδαίοι Σάμου

το καρλόβασι όπως φαίνεται από ψηλά
άνοιξαν οι πηγές!
υπάρχουν ακόμα γαϊδούρια στο χωριό!
η εγγονή που κάθε μέρα πάει στο γυμνάσιο στο Καρλόβασι

το μικρό μπακάλικο με τα χρειαζούμενα
Οι Κοσμαδαίοι είναι ένα μικρό ορεινό χωριό με λιγότερους από 100 μόνιμους κατοίκους. Στην είσοδο του χωριού βρίσκεται αυτό το μικρό μαγαζί που πουλά είδη πρώτης ανάγκης και σερβίρει τους διψασμένους ή πεινασμένους περιπατητές ότι βρεθεί. Η σχεδόν ογδοντάχρονη γιαγιά που το κρατά σε υποδέχεται εγκάρδια απολαμβάνοντας κουβεντούλα και παρεούλα, που τόσο της λείπει. Οι υποψιασμένοι ταξιδιώτες του νησιού μας δεν παραλείπουν τη διαδρομή από τους Κοσμαδαίους προς την Παναγιά του Κακοπέρατου και μετά στο μικρό φαράγγι και τη πέρα-Παναγιά που βρίσκεται στη σπηλιά. Όποιος δεν έχει πάει ας δοκιμάσει αυτή την υπέροχη διαδρομή που θα ανταμείψει τις αισθήσεις του...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο υπεροχες φωτογραφιες,θελω να σου πω και ενα ευχαριστω που θα γινεις αιτια το καλοκαιρι να παω σε αυτα τα υπεροχα μερη του νησιου.

IZA είπε...

Είναι το αγαπημένο μου χωριό στη Σάμο και η διαδρόμη από το χωριό μέχρι τη σπηλιά στο Κακοπέρατο μια αξέχαστη εμπειρία.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Όπως έγραψα σε ένα άλλο Σαμιώτικο μπλογκ, στην Σάμο έχω πάει 4-5 φορές αλλά όχι σε αυτό το μέρος...

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι βλέπω σιγά σιγά το βελτιώνεις το ιστολόγιο.Ευχομαι απο καρδιάς καλή συνέχεια και πάντα τέτοιες βόλτες σε τόπους ξεχωριστούς που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στο νησί.

gskapetis είπε...

Από τους Κοσμαδαίους περάσαμε για ΑηΓιάννη και Κακοπέρατο, αλλά και ανάβαση στη Βίγλα, πριν από 27 χρόνια, αλλά το θυμάμαι σαν τώρα(βλέπεις η κατακτήσεις της νεότητας μένουν πάντα ζωντανές στη μνήμη). Από τότε δεν έχω ξαναπάει και το λέω με πολλή ντροπή. Ας είσαι καλά όμως που μου τα θύμησες, γιατί μπορεί και να τα βάλω με την καθημερινότητά μου και να εκδράμω καμιά Κυριακή. Μπράβο Ηδύλη μου, τα θέματά σου είναι οάσεις (σαν να βλέπω από ψηλά κάτω).