24.6.11

ανακύκλωση στη Λέκκα με την "Ανθεμούσα"

Ανοιχτή Επιστολή
στους Γεωπόνους της Σάμου:

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ;
Όχι  Ευχαριστώ!

Άνθρωποι και οικοσυστήματα δηλητηριαζόμαστε καθημερινά στο νησί μας!

Αγαπητέ  Γεωπόνε  της  Σάμου

Σε καλούμε σε συνεργασία,                                  
Προκειμένου να σταματήσει η ρύπανση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα της Σάμου από τα φυτοφάρμακα και τα αγροτικά απόβλητα, τα οποία μέσω του βιολογικού κύκλου, καταλήγουν στο πιάτο μας!
Στην χώρα μας, δεν γίνονται επαρκείς παρεμβάσεις ούτε καν για τα παράνομα φυτοφάρμακα!. Αποτέλεσμα είναι, ασυνείδητα κυκλώματα  να συνεχίζουν την εμπορία τους, αλλά και πολλοί ανενημέρωτοι αγρότες να τα χρησιμοποιούν. Συσκευασίες και μπουκάλια φυτοφαρμάκων πετάγονται στο περιβάλλον με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις!
Παράλληλα με τη γενικότερη αντίθεσή μας στη χημική γεωργία και τη στάση μας υπέρ της βιολογικής γεωργίας, θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα να σταματήσει  TΩΡΑ η διακίνηση παράνομων ουσιών που αποτελούν το 15% της ελληνικής αγοράς, αλλά και των τοξικών φυτοφαρμάκων.
Επίσης λόγω έλλειψης  Διαχείρισης των γεωργικών αποβλήτων, οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους, απορρίπτονται ανεξέλεγκτα ή καίγονται, επιβαρύνοντας έτσι με τοξικές ουσίες το έδαφος, τον αέρα και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. 
Η ευαισθητοποίηση των αγροτών είναι και δική σου ευθύνη!
§         Για την ανακύκλωση των τοξικών γεωργικών αποβλήτων!
§         Για το ότι ορισμένα φυτοφάρμακα, δρουν αθροιστικά στον οργανισμό μας και έχουν δράσεις που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλοντας στη γένεση ορισμένων μορφών καρκίνου και λευχαιμίας!

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι,

 η συλλογή και ανταλλαγή ντόπιων σπόρων στην Σάμο, για φυσικές καλλιέργειες!

Οι ντόπιοι σπόροι, προσαρμοσμένοι από πολλών ετών στο περιβάλλον του νησιού μας, αποδίδουν καλύτερα, χωρίς την ανάγκη τοξικών φυτοφαρμάκων, που απαιτούνται στα υβρίδια!

 Η χρήση των υβριδίων, θα εξαφανίσει σε λίγα χρόνια τους φυσικούς σπόρους
 και θα οδηγήσει στην διατροφική μας εξάρτηση, αφού τα υβρίδια δεν αναπαράγονται!

Σε μια δύσκολη για μας εποχή, η  υγιεινή διατροφική επάρκεια, το καθαρό πόσιμο νερό,
και η επάρκεια ενέργειας μέσω των εναλλακτικών μορφών της,
θα μπορούσαν να αποτελέσουν όχι μόνο στοιχείο για την επιβίωση μας,
αλλά και για την βιωσιμότητα μας, σαν ένα υγιεινό νησί στο Αιγαίο!


                                                                                ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΜΟΥ

2.6.11

“Τρεις ... κι ο Μπάμπης” μια μουσική παράσταση από το μουσικό σχήμα Bocca Chiusa
Ο Μπάμπης έχει σχέση με την Μπίλυ αλλά καταπιέζεται από την ιδέα της δέσμευσης και έτσι αποφασίζει να ζήσει πιο ελεύθερα. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί. Αγάπη, πόνος, πάθη και λάθη, φιλί που ανα πάσα στιγμή γίνεται χαστούκι και ξανά φιλί, συνθέτουν μια καθημερινή νεανική ιστορία , πλαισιωμένη από τραγούδια ροκ, ποπ, ρέγκε, τζαζ, λάτιν και έντεχνα ελληνικά.