28.8.08

Η επίσκεψη του Γιάννη Χρ.στη Σάμο, Η συναυλία της χορωδίας "Ηδύλη"










Ο Φίλος μου ο Γιάννης Χρ. , γνωστός και ως "προβοκάτορας" με επισκέφτηκε στη Σάμο, μετά από 15 χρόνια. Καθημερινά ξενύχτια με συζητήσεις μέχρι πρωίας που μου έφεραν ευχάριστες αναμνήσεις από τα νεανικά μας χρόνια. Ήρθα κοντά έστω και νοητά με τους παλιούς μας φίλους της ΠΑΜΚ ΓΚΥΖΗ, αλλά ευτυχώς υπάρχει και συνέχεια... Τα κορίτσια μας! Η Ίριδα και η Κλειώ είναι tale quale. Συμμετείχαν με τα μπούνια στο χαβαλέ με αποκορύφωμα βιντεάκια με σκετσάκια που τραβήξαμε και τα οποια δυστυχώς δεν μπορώ να αναρτήσω γιατί όλα ξεπερνούν το διαθέσιμο χώρο μου. Αν κανείς φίλος γνωρίζει πως θα μπορεσω ας μου στείλει οδηγίες στα σχόλια. Φίλοι μου από τα παλιά σας περιμένω να σας φιλοξενήσω (και σας που έχετε έρθει ήδη).

ΗΔΥΛΗ

Η τετράφωνη χορωδία του συλλόγου μουσικής και πολιτιστικής δημιουργίας "Ηδύλη" , στην οποία συμμετέχω ενεργά από την δημιουργία της, έδωσε συναυλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Καρλοβασίων στις 16/8/2008 με έργα των Σαββόπουλου, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου. Παραθέτω το πρόγραμμα της συναυλίας και σύντομα φωτογραφίες και ένα μικρό βίντεο - δείγμα της δουλειάς μας που πήρε για την προετοιμασία της ένα ολόκληρο χρόνο. Ομολογώ ότι αυτό που χάρηκα περισσότερο ήταν οι πρόβες. Ο μαέστρος της χορωδίας μας Γιώργος Κουμαραδιός μας πρόσφερε αξέχαστες στιγμές. Δείτε το βιογραφικό του και και είναι μόνο 27 χρονών!

Σημείωση για τους φίλους και τα μέλη της χορωδίας: δεν μπορω να ανεβασω τα βιντεάκια γιατι ξεπερνούν τα 10 ΜΒ. Σύντομα θα τα ανεβάσω στο youtube


Βιογραφικό σημείωμα
Κουμαραδιός Γιώργος


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Έχει σπουδάσει πιάνο και όμποε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει πτυχίο φούγκας (ωδείο Atheneum, τάξη Παναγιώτη Αδάμ). Αυτή τη στιγμή σπουδάζει μονωδία (Ελληνικό ωδείο, τάξη Τζίνας Πούλου) και επίσης πραγματοποιεί ένα δεύτερο πτυχίο στο τμήμα ΦΠΨ του Παν/μίου Αθηνών.
Από το 2003 είναι μέλος της χορωδίας της Νέας Σκηνής της Λυρικής Σκηνής (οπερέτα). Επίσης είναι μέλος της ανδρικής χορωδίας της Εμπορικής Τράπεζας και του μικτού χορωδιακού συνόλου “Ambitus” Λεοντείου Λυκείου Ν.Σμύρνης το οποίο έχει διακριθεί πολλές φορές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί ως έκτακτος χορωδός στη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στη χορωδία του Δήμου Αθηναίων καθώς και στη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Από το 2006 διδάσκει ως ωρομίσθιος μουσικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ
από το 2007 διευθύνει το χορωδιακό σύνολο “Ηδύλη.”
Έχει συνθέσει μουσική για τρία θεατρικά έργα (“Μίλα”, “Α-να-πνοές” και “Songs of small exiles”) σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κυριαζίδη τα οποία έχουν ανέβει σε Αθήνα και Βερολίνο.





Πρόγραμμα συναυλίας χορωδίας «Ηδύλη» - 16/8/2008

1. Μια θάλασσα μικρή / Δ.Σαββόπουλος, στίχοι-μουσική
2. Όμορφη πόλη / Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι Γιάννης Θεοδωράκης
3. Μητέρα κι αδελφή / Μάνος Χατδιδάκις , στίχοι-μουσική
4. Τέσσερις στρατηγοί / Μάνος Χατδιδάκις, στίχοι Μπ. Μπρεχτ σε μεταφρ.Οδ. Ελύτη
5.Το φεγγάρι είναι κόκκινο / Μ.Χατζιδάκις. στίχοι-μουσική
6. Άρνηση / Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι Γιώργος Σεφέρης
7.Με το λύχνο του άστρου / Μίκης Θεοδωράκης, από το «Αξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη
8.Της αγάπης αίματα / Μίκης Θεοδωράκης, από το «Αξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη
9. Όνειρο δεμένο / Σταύρος Ξαρχάκος, στίχοι Βαγγέλης Γκούφας
10. Καϋμός / Μίκης Θεοδωράκης, στίχοι Δημ.Χριστοδούλου